VoetreflexPlus therapie?

Wat is VoetreflexPlus therapie?

VoetreflexPlus therapie ondersteund de gezondheid op een natuurlijke manier. Ziekte is een signaal van het lichaam dat het even uit balans is. Dit kan zowel lichamelijk als psychisch zijn. Om het evenwicht weer te herstellen wordt in VoetreflexPlus therapie een combinatie van de Westerse visies en technieken met de Traditionele Chinese Geneeskunde en Chinese massage technieken toegepast. De Plus staat voor de traditionele Chinese technieken. Dit biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling. Het doel van deze reflexologie is doormiddel van ontspanning het natuurlijk evenwicht in het lichaam te herstellen. Het kan daarom niet alleen bij klachten maar ook preventief worden ingezet.

Bij voetreflexologie gaat men er vanuit dat het hele lichaam zich weerspiegeld in de voeten. Door refelexzones te masseren wordt in het bijbehorende deel van het lichaam , de doorbloeding, energiedoorstroming en het zelfgenezend meganisme geharmoniseerd. Er ontstaat een betere doorbloeding, een goede afvoer van afvalstoffen en een betere energie doorstroming. Het stimuleert het zelfgenezend mechanisme en geeft daarmee de meest natuurlijke vorm van herstel. Het brengt lichaam en geest terug in balans; een betere gezondheid, vitaliteit en mentale en lichamelijke ontspanning. Dit verhoogd je weerstand en sta je niet alleen fysiek maar ook mentaal steviger in het leven. Je komt beter in je vel te zitten.

Westerse massage van de voeten gebeurt door middel van een speciale duimtechniek. De Chinese massage is een glijdende techniek. Hierbij worden niet alleen de refelexzones op de voeten gemasseerd maar ook de meridiaan banen met de accupunctuurpunten op de voeten, onderbenen knieƫn en/of armen en handen.

Vanuit de Chinese visie zijn lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden, vormen een geheel en zijn niet van elkaar te scheiden. Zo is een massage ook een weldaad van totale ontspanning; rust in lichaam en hoofd. Vooral in onze onrustige en stressvolle tijd waarin wij leven is het een waardevolle verlichting van de druk welke wij dagelijks ervaren. Het is meer dan ooit belangrijk om met veerkracht en flexibiliteit in het leven te blijven staan. Het helpt je bij het maken van de juiste keuzes, doen wat bij je past.