VoetreflexPlus therapie?

Wat is VoetreflexPlus© therapie?

VoetreflexPlus© therapie ondersteund de gezondheid op een natuurlijke manier. Ziekte is een signaal van het lichaam dat het even uit balans is. Om het evenwicht weer te herstellen wordt in VoetreflexPlus een combinatie van de Westerse visies en technieken met de Traditionele Chinese Geneeskunde, Chinese massage technieken en energetische massages toegepast.
Dit biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling. Het doel van de refexzonetherapie is doormiddel van ontspanning het natuurlijk evenwicht in het lichaam te herstellen. Het kan daarom niet alleen bij klachten maar ook preventief worden ingezet.

De organen en de weefsels van het lichaam zijn in de refelexzones op de voeten weerspiegeld. Door gepaste druk uit te oefen op de voetzones, worden blokkades in het lichaam in beweging gebracht en uiteindelijk opgeheven. Er ontstaat een goede energie- en bloed doorstroming en geeft hiermee ondersteuning aan het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Resultaat een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam, ziel en geest; het natuurlijk evenwicht wordt weer hersteld.
Westerse massage van de voeten gebeurt door middel van een speciale duimtechniek. De Chinese massage is een glijdende techniek. Hierbij worden niet alleen de refelexzones op de voeten gemasseerd maar ook de meridiaanbanen met de accupunctuurpunten op de voeten, onderbenen knieën en/of armen en handen.

Vanuit de Chinese visie zijn lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden, vormen een geheel en zijn niet van elkaar te scheiden. Zo kan een massage ook dienen voor ontspanning en komen lichaam en geest tot rust. Dit verhoogt de weerstand en sta je niet alleen fysiek maar ook mentaal steviger in het leven.