Over mij

IK BEN MAYA VERZETT EN EN DEEL EEN STUKJE VAN MIJN LEVENSPAD MET U.

Wie ben ik?

Mijn naam is Maya Verzett en ben werkzaam als VoetreflexPlus therapeut vanuit mijn praktijk aan huis in Son en Breugel. Mijn interesse voor deze wijze van therapie is gegroeid in de drie jaar dat ik in China heb gewoond. Het werken met mensen en er voor hen te zijn heeft altijd centraal gestaan in mijn achtergrond in de zorg.

Door te werken als voetreflextherapeut is het een verrijking om met oprechte interesse en menselijke warmte de massages te mogen geven. Dat is wat mijn werk zo mooi en waardevol maakt

In 2011 ben ik in verband met het werk van mijn man naar Suzhou-China verhuisd. Deze uitdaging heeft mij als mens heel veel gebracht. Het opbouwen van mijn nieuwe leven in China bracht mij vaak op plekjes van mijn innerlijke zelf die ik nog nooit had ontdekt. Een daarvan was de bewustwording dat ik op mijn gevoel mocht vertrouwen. In de Chinese cultuur is er veel aandacht voor het holistisch denkbeeld; men gaat ervan uit dat alles met elkaar samenhangt. Voor mij de balans waarin ik vol zelfvertrouwen en enthousiasme de wereld in keek; een nieuwe energie. Terug in Nederland zoekend naar een nieuwe invulling van mijn leven kwamen de Chinese- en Nederlandse wereld bij elkaar.

Een van de belangrijke leerervaringen tijdens mijn verblijf in China was hoe indrukwekkend het is een voetrefelexmassage te ontvangen. Ik heb daar zelf mogen ervaren hoe dat met deze wijze van therapie serieuze lichamelijke klachten kunnen worden verlicht of verholpen. Zo heb ik geleerd weer te luisteren naar mijn gevoel. De wens om deze ervaring te delen en dit te kunnen geven aan anderen was geboren; ik besloot om zelf deze boeiende studie te gaan volgen.

Bij Total Health heb ik de 3-jarige opleiding VoetreflexPlus met succes afgerond. Aanvullend heb ik de opleiding medische basiskennis voltooid. Daarmee voldoe ik aan de eisen van de beroepsvereniging voor voetreflextherapeuten. Om mijn kennis en vaardigheden verder te verbreden volg ik voortdurend specialisatie cursussen zoals: rouw en verlies, chakra massages en Chinese voedingsleer. Bij het schrijven van mijn scriptie heb ik mijn aandacht gericht op ouderen. Hierin heb ik onderzoek gedaan naar de ondersteunende rol van voetreflexPlus therapie bij de veerkracht van ouderen. In 2018 ben ik op studiereis terug naar China gegaan en heb daar op de universiteit van Peking een module Tuina massage gevolgd. Dit is een mooie aanvulling op de voetreflexmassage.

De vele voetreflexmassages die ik in China heb mogen ontvangen en die ik nu aan anderen mag geven is geweldig. Steeds opnieuw word ik blij als ik zie wanneer de behandeling meer rust en regelmaat geeft; de groeiende kracht van de balans brengt enthousiasme, levenslust, zekerheid, gezondheid en vitaliteit terug.