De behandeling

De behandeling

Ik ontvang u graag in mijn praktijkruimte aan huis. In een rustige ruimte geef ik u een warme omgeving waarin u zich fijn voelt. U bent van harte welkom.

Iedere behandeling wordt op u afgestemd. Immers iedereen is uniek, u bent uniek, zo ook uw klachten. Samen gaan wij kijken naar waar u voor komt en hoe dit aan te pakken. Hierbij kijk ik naar u als persoon, naar uw klacht(en) en de mogelijke verbanden. Bij iedere afspraak evalueren wij samen hoe het met u is gegaan in de afgelopen periode na de behandeling. Hiermee kan ik kijken of het nodig is om eventueel het behandelingsplan aan te passen.

De eerste afspraak bestaat uit een intake gesprek. Daarna volgt een ontspanningsmassage. Bij de tweede afspraak loop ik alle zones van uw voeten af. Ik kijk en voel naar wat zij mij vertellen en breng dit in kaart. Met al uw gegevens maak ik een persoonlijk behandelingsplan.

Voor een behandeling heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts. Als Voetreflex Plus therapeut stel ik geen diagnose. De behandeling is geen vervanging van reguliere geneeskunde maar wel een aanvulling hierop. Indien nodig verwijs ik u door naar uw huisarts voor het stellen van een diagnose.

Fijn om te weten

De massages worden gegeven op de voetzones en meridianenbanen op de onderbenen. Afhankelijk van de klachten kan het zijn dat de meridiaan banen op de armen / handen worden behandeld. Het is daarom fijn als u rekening houdt met iets ruimere kleding.

Ik maak gebruik van een neutrale rijstolie in verband met eventuele allergische reacties. Om het effect van de therapeutische massages te versterken kan er gekozen worden voor etherische oliƫn.

Als afsluiting drinken wij samen een kopje lauw/warm water. Dit geeft energie en drijft de afvalstoffen af uit uw lichaam.

Voor een extra ondersteuning van de massage kan het zijn dat ik u wat tips mee geef waarmee u thuis zelf aan de gang kan gaan. Hiermee kan u het effect van de massage versterken.